Bunları takip et En Güzel Kokulu Bitkileri Yetiştirmek İçin Gizli İpuçları mutfağınızın daha lezzetli, aromatik ve nefis bir tada sahip olması için!
Bugün biraz var En Güzel Kokulu Bitkileri Yetiştirmek İçin Gizli İpuçları Bu, bol ve güzel kokulu bir kaynağa sahip olmanıza yardımcı olacak!
En egzotik bitkilere bir göz atın İşte
En Güzel Kokulu Bitkileri Yetiştirmek İçin Gizli İpuçları
1. Daha Az Sulama Yapın
Bitkileri daha az sulayın ve yalnızca üst toprağın dokunmak için kuru olduğunu hissettiğinizde tenekeye ulaşın. Yağ içeriği yüksek olduğunda bitkiler daha güzel kokulu hale gelir ve bu daha az sulama ile olur. Toprak sürekli nemli kalırsa bitkinin yağ içeriği azalır.
2. Yayılacak Yeterli Alan Sağlayın
Çoğu bitki çeşidi, tencereye bağlanana kadar küçük kaplarda iyi sonuç verir. Ancak hayatta kalmak ve gelişmek iki farklı yöndür. Bitkilerinize yeterli alan sağlayın. Yeterli alan, sonuçta daha iyi büyüme ve koku ile sonuçlanacak iyi hava sirkülasyonu sağlar.
3. Çiçeklenmeden Hemen Önce Bitki Seçin
Bitkileri çiçek açmadan önce hasat edin. Aksi takdirde, yapraklar büyümesi azalacak ve yapraklar da lezzetlerini kaybedecek veya acılaşacaktır. Ayrıca, tada ve kokuya katkıda bulunan en yüksek yağ konsantrasyonuna sahip oldukları için yaprakları ihale olduklarında toplayın.
4. Sabah Hasadı
Sabahları çiğ kuruduğunda ot toplamak lezzet ve aroma için en iyisidir. Yapraklarda yağ içeriği genellikle şafak vakti daha yüksek olduğu için en iyi kokuyu alacaksınız!
5. Kaliteli Otlarla Başlayın
Koku, tohum kalitesine çok bağlıdır. Ayrıca, çoğalırken doğru aroma ve lezzet için kesilmiş bitkinin sağlığı da önemlidir. Yetiştireceğiniz bitkinin çeşidi ve türü de önemli bir husustur; örneğin, düz yapraklı maydanoz daha aromatikken kıvırcık yapraklı maydanoz daha az kokuludur, bu nedenle akıllıca seçin.
Dereotu, kişniş ve maydanoz gibi iki yıllık ve yıllık bitkiler tohumlardan iyi büyür. Biberiye, nane, fesleğen ve nane, kesimlerden yetiştirildiğinde iyi gelir.
6. Yeri Akıllıca Seçin
Yer, bitkilerinizin sağlıklı ve hoş kokulu olmasında önemli bir rol oynar. Bitkinin gür ve güzel kokmasında önemli bir rol oynadığı için bitki, özellikle sabah güneşi olmak üzere bol miktarda ışık almalıdır!
7. Daha Az Azot İçeriği ile Gübreleme
Genellikle şifalı bitkiler fazla gübreleme gerektirmez. Ekstra uygulama, aşırı yaprak büyümesine, daha az tat ve kokuya neden olabilir. Yüksek azotlu gübre kullanmak yerine dengeli bir yem kullanın. Dozaj ve uygulama talimatları için etikete bakın.
8. Düzenli Hasat Yapın
Düğümlerden yeni büyüme ortaya çıktıkça otlar düzenli hasatla daha gür ve daha hoş kokulu hale gelir. Uçlar sıkıştırıldığında, nane ve fesleğen gibi otlar iki yeni dalı zıt yönlerde öne çıkarır.
Unutma, ne kadar çok hasat edeceksen, o kadar çok bitki büyümeye devam edecek! Bir seferde bitkinin% 30-35’inden fazlasını hasat etmediğinizden emin olun.
9. Isıdan Koruyun
Çoğu bitki güneş ışığını sever, ancak onları sert öğleden sonra güneşine maruz bırakmaktan kaçının. Onları güneye bakan bir pencerede tuttuysanız, bir perde koyarak bitkileri koruyun veya basitçe konumlarını değiştirebilirsiniz.
Bazı şifalı bitkiler ayrıca aşırı sıcağa maruz kalma eğilimindedir, bu da bitkinin tadını ve aromasını bozar.
10. Ara sıra Budama Yapın

Sık hasatla birlikte, kapsamlı budama bitkilerin dolgunluğunu, kokusunu ve canlılığını korur. Bir çift budama makası kullanın ve en büyük büyümenin üçte birini ayda bir azaltın.